jueves, 29 de mayo de 2008

Jclic o Educlip

Aquesta ultima setmana de classe hem fet les exposicions dels treballs finals, podiem triar en fer un Jclic o un Educlip.

Educlip és una proposta nascuda amb la intenció de fomentar un nou estil en la comunicació audiovisual educativa i cultural. En l'actualitat, la proposada Educlip es concreta en dues iniciatives. La primera és la convocatòria d'un concurs de educlips (o clips educatius) per a estimular la producció de programes audiovisuals que afrontin continguts de caràcter educatiu o cultural amb un to innovador, assajant formes alternatives, més coherents amb els canvis produïts en les noves generacions d'alumnes i amb les possibilitats de les tecnologies de la informació i de la comunicació.

I el Jclic que ja el coneixem totes, ja que l’hem utilitzat a classe, però farem memòria. El Jclic és un conjunt d'aplicacions informàtiques que serveixen per a realitzar diversos tipus d'activitats educatives: trencaclosques, associacions, exercicis de text, paraules creuades ... Les activitats no s'acostumen a presentar soles, sinó empaquetades en projectes. Un projecte està format per un conjunt d'activitats i una o més seqüències, que indiquen l'ordre en quin s'han de mostrar. L'antecessor de JClic és Clic, una aplicació que des de 1992 ha estat utilitzada per educadors i educadores de diversos països com eina de creació d'activitats didàctiques per als seus alumnes. JClic està desenvolupat en la plataforma Java, és un projecte de codi obert i funciona en diversos entorns i sistemes operatius. En les pàgines d'activitats de la zonaClic podem trobar més informació del Jclic i activitats.

Aquest any ningú ha fet un educlip així que no hem tingut la oportunitat de gaudir-ne d’ell a traves de les companyes, però ens han presentat una sèrie de Jclics molt variats tant en contingut com en edats que anaven dirigits.

Crec que totes estem d’acord que el esforç ha estat dur però com a últim treball esta recompensat

Aquí us deixo totes les pagines web de tots es Jclics de classe també el que vaig fer amb les meves companyes.

http://montsetg86.googlepages.com/home

http://itzar1980.googlepages.com/index.htm

http://meuespai.googlepages.com

http://pdintae.googlepages.com

http://primaverainfantil.googlepages.com

http://marina.pinyol.googlepages.com/elsanimals

http://ssntae.googlepages.com/inici

si em deixo alguna recordeu-me, i ho rectificaré.

No hay comentarios: